Udarea lămâiului

În timpul fazei de creştere, din aprilie până în septembrie, planta trebuie udată în mod regulat. Perioada cea mai potrivită este dimineaţa sau după-amiaza. Cea mai bună este apa de ploaie curată, dar şi apa de la robinet- dacă nu este prea dură(cu conţinut de calcar). Această valoarea poate fi măsurată, sau puteţi întreba la staţia de epurare. Apa nu ar trebui să depăşească 20ºdH (grade de duritate). Dacă nu aveţi la dispoziţie decât apă cu conţinut înalt de calcar, neutralizaţi-o mai întâi picurând în apă câţiva stropi de oţet.

Cantitatea de apă potrivită

HS010151

Pentru a nu dăuna plantei, substratul nu are voie să fie prea uscat. Dar şi apa acumulată este foarte periculoasă. Pot fi afectate vârfurile rădăcinilor, planta poate să nu mai crească şi în final, să moară. Dacă solul este prea uscat, frunzele se vor ofili şi lăstarii vor atârna. Dacă planta este udată, atunci poate supravieţui fără urme vizibile. Solul uscat trebuie umezit în profunzime.

Udaţi lămâiul la fel ca pe celelalte plante de apartament, adică lăsaţi pămantul din ghiveci sa se usuce putin inainte de a uda din nou. Cel mai bun tratament este sa stropiti frunzele cu apa, pentru a pastra un nivel de umiditate ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *