Tăierile și recoltarea la Banana Nordului – Asimina Triloba – Paw Paw

Tăierea

Pawpaw nu necesită tăiere sau necesită foarte puțină până când îi formați o coroană. De obicei tinde să își formeze coroana în jurul unei tulpini centrale. Dacă copacul matur va face prea puține flori, puteți tăia niște ramuri pentru a stimula noi lăstari care vor da flori și fructe anul următor.

Pawpaw va da noi lăstari de la rădăcină care adesea vor crește la ceva distanță de planta mamă. Fructele produse pe acești noi lăstari vor fi diferite dacă planta mamă e altoită. De asemenea noii lăstari pot să se sufoce unii pe alții, așa că tăiați din ei.

Recoltarea

Fructele de pawpaw se coc vara târziu și toamna. Culegeți-le îndată ce se înmoaie un pic sau lăsați-le să stea în pom până cad singure. Fructele individuale se coc pe parcursul a două săptămâni, în funcție de vreme, și nu toate odată. Aplicați mulci de frunze sau sau așchii sub copac pentru a atenua căderea fructelor. În sezonul de coacere puteți culege fructele în fiecare zi, sau tot la două zile. Gustul fructelor va varia foarte mult din momentul când sunt încă în copac și când vor fi culese, având în final un gust foarte dulce, moale, bogat adesea asemănător la culoare și gust cu cafeaua cu lapte. Dacă sunt mâncate înainte de a se coace bine, fructele pot cauza probleme la stomac.

Fructele coapte se vor mânca în câteva zile, dar cele care nu sunt foarte moi se pot păstra șa rece
timp e o lună. În interiorul fructului se află două rânduri de semințe maro de mărimea unui bob de fasole. Acestea nu sunt comestibile la fel cum nu este nici coaja. Însă cea mai bună parte a fructului este pulpa din jurul semințelor. Fructul se va tăia în două și se va scobi cu o lingură, sau se va strânge pur și simplu fructul pentru a scoate pulpa din el. Fructul poate fi folosit de asemenea la înghețate, prăjituri și tarte.

Boli și dăunători

Pawpaw-ul nu are în general probleme cu dăunătorii care merită să fie menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *