Fructul începe să apară ca și niște boabe verzi care cresc cât o prună mare. Rapiditatea cu care se coace kiwi depinde de soiul cultivat și de condițiile climaterice. Ele își schimbă culoarea de la verde la maro odată ce s-au copt. Când ajung la această culoare le puteți culege. Pentru cei care cresc kiwi în grădina proprie, cel mai bine este să așteptați până la 1-15 noiembrie, dată până la care semințele din interior sunt deja negre.
Fructele sunt de obicei tari și durează câteva săptămâni până se înmoaie pentru a putea fi servite. Dacă le culegeți prea repede ele se vor acri și nu vor avea nici o dulceață, iar dacă le lăsați prea mult fără să le culegeți veți avea niște fructe mult prea moi.
Odata cules, fructul trebuie așezat într-o pungă de plastic și apoi depozitat în frigider. Vor rezista în frigider câteva luni în sertarul pentru fructe. Când e nevoie, kiwi poate fi scos din frigider și lăsat să se mai coacă, în aer liber. În condiții bune, fructele se pot păstra și câteva luni.