Rodirea și recoltarea la kiwi

Fructul începe să apară ca și niște boabe verzi care cresc cât o prună mare. Rapiditatea cu care se coace kiwi depinde de soiul cultivat și de condițiile climaterice. Ele își schimbă culoarea de la verde la maro odată ce s-au copt. Când ajung la această culoare le puteți culege. Pentru cei care cresc kiwi în grădina proprie, cel mai bine este să așteptați până la 1-15 noiembrie, dată până la care semințele din interior sunt deja negre.

Fructele sunt de obicei tari și durează câteva săptămâni până se înmoaie pentru a putea fi servite. Dacă le culegeți prea repede ele se vor acri și nu vor avea nici o dulceață, iar dacă le lăsați prea mult fără să le culegeți veți avea niște fructe mult prea moi.

Odata cules, fructul trebuie așezat într-o pungă de plastic și apoi depozitat în frigider. Vor rezista în frigider câteva luni în sertarul pentru fructe.  Când e nevoie, kiwi poate fi scos din frigider și lăsat să se mai coacă, în aer liber. În condiții bune, fructele se pot păstra și câteva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *