Protejarea smochinului din grădină pe timpul iernii

Smochinii în primele ierni trebuie să fie protejaţi.

Daca smochinul este foarte mic (pana intr-un metru), este o idee buna sa il lasi peste iarna intr-un spatiu protejat. Dupa ce depaseste acest stadiu si tulpina incepe sa se ingroase si s-a lignificat, il poti planta in pamant, toamna, acoperindu-l bine cu resturi vegetale si ingropand tulpina pana la jumatate cu pamant.

Cand îl acoperi, niciodată să nu foloseşti nici un material din plastic. Trage toate ramurile la mijloc încercând să le legi împreună cu o sfoară uşoară dar tare.   Asigură-te că sfoara şi ramurile sunt complet uscate înainte să-l acoperi. Acopera smochinul de jos până sus cu o pânză groasă de sac, prinzând pânza să nu cadă.

Despachetează smochinul într-o zi înnorată primăvara devreme, după ultimul îngheţ. Dacă ramurile și tulpina smochinul au înghețat până la nivelul pământului, chiar dacă a fost acoperit, înseamnă că ai nevoie de un alt soi de smochin, smochin de munte. Nu te mai chinui cu acel smochin pt că nu e potrivit pentru regiunea ta și îți vei pierde doar timpul și în final vei fi dezamăgit. Într-adevăr va da lăstari noi din pământ smochinul acela la care i-au înghețat ramurile și tulpina, dar va fructifica greu, și smochinele nu vor reusi sa ajunga la coacere.  Tu vrei unul la care nu-i îngheață ramurile și tulpina iarna. Acela va fi unul potrivit pentru regiunea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *