Îngrășământ și udare la smochinul din hârdău

Îngrășământ

Nu uita că smochinul crescut în container este complet dependent de tine pentru nutriţia lui. El nu poate trimite rădăcinile lui prin pământ să caute apă sau minerale.

Ingrasamantul care contine azot  este util pentru smochin si se aplica incepand din februarie-martie si pana la mijlocul lui August. După 15 August trebuie să te opreşti în a mai pune îngrăşământ pentru a lăsa creşterea nouă să încetinească şi să se întărească înainte să vină vremea rece.

E indicat să le dai plantelor noi o doză slabă de Vitamina B dizolvate în apă când sunt transplantaţi.

Pune îngrăşământ de 3 ori pe an la smochinii care încerci să-I aduci la producţie maximă: Primăvara devreme, la mijlocul lui Mai şi la mijlocul lui Iulie. Smochinilor maturi se poate pune îngrăşământ o dată pe an primăvara devreme.

Nu mai pune îngrăşământ după mijlocul lui iulie penru că aceasta încurajează o creştere noua care nu se poate întări până înainte de iarnă.

Udarea

În lunile calde tu trebuie să uzi planta din container până când apa se îmbibă în tot solul .Ar trebui să curgă la fundul containerului. Asta spală sărurile care s-au format şi încurajează rădăcina să crească spre fundul containerului unde vor rămâne umede şi la rocoare.

În contanier smochinul va avea nevoie de mai multă apă în lunile calde şi mai multă protecţie de frig iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *