Ce trebuie să știi despre Banana Nordului – Asimina Triloba – Paw Paw

Polenizare: unele soiuri sunt autofertile dar altele au nevoie de polenizare încrucișată.

Lumină: soare direct

Asimina triloba este originar din America de Nord. Este un arbust mare care crește în înălțime până la 11 m și are trunchiul gros de 20-30 cm. Este un copac ușor de cultivat.

Fructul paw paw se dezvoltă în ciorchine și are culoarea galben-verzui spre maro. Poate cântări între 20 și 500 g și are un diametru de 15-25 mm. Ajunse la maturitate, greutatea fructelor va îndoi crengile arbustului. Fructul paw paw se aseamănă, atât la aspect cât și la gust cu cel al bananei cu o aluzie în plus la un ananas, un mango și o pară. Alura tropicală a acestui fruct nu se încheie cu gustul și textura.  Frunzele sunt mari și  fructele cresc în mănunchiuri precum bananele.

Frunzele sunt uriașe având un aspect tropical, iar dacă sunt rupte vor da un miros neplăcut. Florile sunt de un roșu-maroniu închis și încep să înflorească înainte de desfacerea frunzelor.

Plantarea se va face primăvara devreme sau toamna târziu. Udați și hrăniți regulat mai ales primăvara și vara devreme.

Pawpaw are rădăcini pivotante prin urmare va fi mai greu de transplantat. Florile pawpaw-ului nu sunt atât de atrăgătoare pentru insecte, așa că polenizarea manuală va fi de folos în cazul plantelor tinere cu puține flori. Puteți face polenizarea manual cu ajutorul unei pensule între florile unor varietăți diferite de pawpaw. Cu doar puțin efort veți obține foarte mult pentru că fiecare floare va rezulta într-un mănunchi de fructe. La plantele mai mature nu mai e necesar să faceți polenizare manuală pentru că asta ar putea duce la ruperea crengilor sub greutatea prea mare a fructelor. Ovarele multiple ale
unei flori de pawpaw pot da naștere până la nouă fructe.

Pentru o recoltă cât mai bogată e indicat să fie plantat într-un loc însorit. Alegeți un sol umed și bine drenat. Tolerează solul alcalin și rezistă până la -28 grade. Plantele tinere au nevoie să crească la umbră în primii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *