Descriere
La ghiveci de 1l 30 cm
Este originar din centrul Europei. Devine foarte decorativ la inceputul primaverii, cand din boboci apar in abundenta flori mici si galbene. Fructele, drupe rosii, se consuma.Cornul este un arbust ce poate fi condus si ca un mic arbore, prin suprimarea lastarilor si ramificatiilor pana la un anumit nivel. Creste repede si ajunge la inaltimea de 5-8 metri. Fructele sunt comestibile, si au gust astringent cand sunt consumate proaspete. De aceea se folosesc mai ales gatite, avand o aroma acida, descrisa ca un amestec de merisoare si visine sunt folosite mai ales la producerea gemului, la pregatirea sosurilor, similare sosului de merisoare, fiind curatate de samburi si fierte cu zahar si portocale. Pot fi de asemenea consumate uscate. In Armenia, fructul este folosit la distilarea votcii. In Turcia este consumat cu sare in timpul verii. Fructele se coc spre sfarsitul verii si seamana cu fructele coapte de cafea. In Romania, fructele se folosesc la obtinerea de coronata, o bautura alcolica preparata din coarne fermentate cu zahar si alcool.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.